— Ainț, țvai ! Ainț, țvai ! Ainț, țvai !… Links !… Links !… Links – Rechts – Links !… Ziaristăn, stai ! Ziaristăn, pe loc repaus !

Führerul Yoha privește satisfăcut armata de ziariști disciplinați din fața sa, apoi se așează la tribună și își începe discursul:

— Ziaristăn ! Ați fost invitați la konferențul meu, care nu este dezbatere cu proastăn Dăncilă, care este o untermenschen Vasilica ce nu merită nici măcar să lingă bocancii unor supraoameni, așa ca noi… Ziaristăn ! PSD eșuatăn… PSD în România mea normală trebuie să stea la pușcărie, ca hoții care sunt ei hoți… Care Al Capone și registrele sale duble, furat bugetul țării și dat banii la baronii pesediști… DNA vine să-i ia… În Romania mea normală, PSD stă la pușcărie !… la pușcărie…

Ziariștii: Heil Yoha ! Yoha și poporul ! Yoha România normală !

Aplauzele furtunoase ale ziariștilor l-au făcut pe führer să-și întrerupă pe moment discursul. După ce ropotul aplauzelor s-a mai potolit, führerul continuă cu și mai mult aplomb:

— Ziaristăn ! Și acum întrebările. Vă aștept la mikrofonăn să puneți întrebările regulamentare.

Ziaristul Nr. 1: Heil Yoha ! Luminate conducător, geniu frumos al Carpaților și lumină călăuzitoare a României normale, aș vrea să-mi faceți nețărmurita onoare de a-mi lumina mintea în legătură cu o chestiune pe care n-o pot pricepe: cum reușiți să conduceți atât de înțelept țara de cinci ani de zile, deși mârșavul PSD a tot încercat din răsputeri să vă saboteze măreața lucrare ?

— Meine ziaristăn ! Lupta mea n-a fost deloc ușoară, căci PSD-ul hulpav a furat mult, dar în înțelepciunea mea nemărginită am reușit să-l dau jos de la guvernare, ceea ce reprezintă una din cele mai mărețe realizări ale mele de până acum…

Ziariștii: Heil Yoha ! Yoha și poporul ! Yoha România normală !

Aplauzele zguduitoare l-au mișcat puțin pe führer, care a dus mâna la inimă.

Ziaristul Nr. 2: Heil Yoha ! Slăvite conducător, care ești unul în univers și înțelept în toate cele, aș vrea să mă luminați în următoarea problemă: când veți vrea oare să construiți lagăre de concentrare, unde să-i vâram pe toți pesediștii și pe cozile lor de topor, pentru a nu mai contamina națiunea cu propaganda lor infectă de ciumă roșie ?

— Lagăre… Ja ! Eine guten idee ! Ordon ministrului de Interne să înceapă imediat construcția lagărelor de concentrare, să-i izolam pe pesediști.

Ziariștii: Heil Yoha ! Yoha și poporul ! Yoha Romania normală !

Ropotul aplauzelor a zguduit sala, lucru care l-a făcut pe führer să tresalte de bucurie.

Ziaristul Nr. 3: Heil Yoha ! Luminate führer, geniu bun al spiritului românesc strămoșesc, apleacă-te, rogu-te, asupra nedumeririi mele și mă luminează: dacă tot construim lagăre de concentrare, n-ar fi mai bine să-i punem pe pesediști să muncească pentru mâncarea lor ? Căci avem atâtea de construit: autostrăzi, căi ferate, spitale regionale, canale… Ori poate ar fi mai bine să-i facem săpun, să le aplicăm soluția finală, ca să nu se spună că din munca lor s-au construit ctitoriile tale, mărețe führer ?

— Ja, gut ! Punem pesediștii la muncă, plătește mâncarea. Apoi facem săpun, scăpăm de pesediști… Finale soluțion !

Ziariștii: Heil Yoha ! Yoha și poporul ! Yoha România normală !

De data aceasta ropotul aplauzelor a făcut să se cutremure sala din temelii, ducând la crăparea pereților. Apoi acoperișul s-a prăbușit cu un zgomot infernal, acoperind participanții la konferenț într-un uriaș nor de praf și dărâmături. Din molozul clădirii prabușite se mai auzea doar glasul difuzorului, care urla strident: „Heil Yoha ! Yoha și poporul ! Yoha România normală !

Alex Hatta