Cocalarul este un tip aparte pe care-l întâlnești pe toate drumurile și, mai ales, în lumea virtuală. Îl recunoști ușor, căci e tipul acela care dă muzica la maxim când stă la semafor, are geamul deschis și mâna scoasă, poartă ochelari de soare indiferent de vreme și lanțuri jmecherești din aur masiv la gat.

Specificul cocalarului  e acela că tot timpul mănâncă semințe, iar dacă-l întrebi de ce dracu’ roade întruna semințele alea, îți răspunde arogant: „Ca să mă cultiv, fraiere !”

Dar nu despre cocalarul autohton vreau eu să vă vorbesc aici, ci de un tip mai special: cocalarul japonez.

Cocalarul japonez este un tip aparte de cocalar, căci provine din Romania, unde de obicei e președinte. Se remarcă pe la sindrofiile oficiale și la încoronările prinților japonezi purtând lanțuri masive de aur la gât, cărora le spune colanuri. Nu l-a decorat nimeni cu  un astfel de ordin, da’ asta nu-l deranjează defel, căci tradiția cocalară impune tocmai un astfel de comportament. Ce, casele alea din Sibiu i le-a dat cineva ?

Este mare păcat că n-a luat în Japonia și sceptrul lui Ceaușescu, că și ăla era din aur masiv și se asorta de minune cu colanul său. Da’ aici e și vina consilierilor săi, căci n-au fost pe fază să-l sfătuiască corespunzător.

Este păcat și că funcția de președinte nu are prevazut în protocol și purtarea unei coroane, căci nu prea au ce purta președinții la încoronările împăraților japonezi. Da’ nu e timpul pierdut. Sunt sigur că noul Guvern Orban se va îngriji de accesoriile prezidențiale printr-o ordonanță de urgență, ca să nu mai pățească președintele rușinea de a nu avea ce purta pe la sindrofii.