Mare belea pe capul țării poligloții ăștia ! De când a picat guvernul Ciumei Roșii au început să bântuie masiv pe străzi și prin piețe, poligloții întorși școliți în limbi străine pe la căpșunărit și spălat babe la fund în străinătățuri tulbură liniștea spiritului național cu păsăreasca lor. Lipsă de patriotism, dom’le !

Puteau sta în țară, ca patrioții adevărați, și să se spetească muncind pe salariul minim sau barem să tragă chiulul pe ajutorul social. Da’ ei nu ! Musai ca să învețe limbi străine, chestie care-i face să piardă mult din spiritul național, transformându-i într-un fel de zombi care sperie lumea cu păsăreasca lor.

Imaginați-vă că vă duceți la piață să cumpărați o legătură de ceapă, doi morcovi și niște lobodă pentru supă. Și vine unu’ și vă zice: „Parlei vu fransei ?” Păi, să nu-i dai una peste bot ? Cum să-i permiți să-ți vorbească așa urât ?

Nu ! Așa nu se mai poate ! Da’ bucurați-vă: vremurile de restriște ale stăpânirii poligloților sunt pe ducă ! A apărut salvatoarea spiritului național, luptătoarea neînfricată împotriva pârdalnicilor poligloți care stâlcesc spiritul național.

De curând, într-un cadru festiv în care ministrul Daea a primit o oaie în formă de tort, Viorica Dăncilă a fost înnobilata samurai de către senseiul care e căprar al organizației samurailor pesediști din Arad, Dorel Căprar, și dotată cu un iatagan tradițional cu care să le facă harakiri netrebnicilor poligloți.

Deja samuraiul Viorica Dăncilă a început campania eradicării acestui flagel  care roade spiritul național, căutându-i și făcându-le harakiri poligloților, oriunde s-ar afla aceștia. Așa că temeți-vă, voi pârdalnici poligloți ! Băgați-vă mințile-n cap și limbile-n gură, căci samuraiul spiritului național românesc, Viorica Dăncilă, nu doarme ! Ea patrulează străzile și piețele, și de vă pune dracu’ să mai scoateți vreun „How do you do ?”, vă face harakiri la moment ! Trădătorilor !

Alex Hatta