Dragi prieteni,

Vă informez prin prezenta că în ultimul timp a început să circule printre noi un blog nociv, intitulat pompos „Hiperbola”, care nu știm dacă nu ascunde ceva.

Articolele de pe respectivul blog sunt semnate cu pseudonim de un anume Alex Hatta, care pe buletin se numește Alexandru (vezi buletinul de identitate seria AO 1670031979 eliberat de biroul populație Arad).

Acest individ a achiziționat numai în ultimii ani un autoturism de teren, nr AR 13 HATTA, o centrală eloliană fotovoltaică marca „Vera” și un laptop „Asus” (ultimele două de la hipermarketul din zona industrială).

Blogul, semnat abuziv de acest autor necunoscut și suspect, mișună de bancuri furate de la membrii echipei artistice „Cuiul lui Pepelea”, care le-au colecționat în decursul timpului din tramvaie, autobuze și in pauzele de șeindțe. (Un inventar, amanunțit numerotat, al acestor bunuri, creație colectivă, a fost înaintat Parchetului)

Condamnăm cu fermitate teoria perimată, cosmopolită și globalistă, care susține că bancurile sunt folclor și, ca atare, pot fi întinse ca pelteaua prin tot felul de bloguri dăunătoare.

Ele sunt bunuri ale tuturor și sustragerea din circulație este cu atât mai gravă și mai condamnabilă.

Alte idei ale unor dialoguri comice au fost însușite de periculosul plagiator de la scriitoriul D.M., cu care a dormit două nopți în aceeași cameră la Vaslui, la Festivalul Umorului. Dan Mihaiescu vorbea în somn și impostorul l-a imprimat în secret pe un reportofon marca „Sony”, seria G. 24547. (Dacă la confruntare va susține că a racolat anecdotele și ideile respective din site-uri editate în străinătate, a i se râde în nas, întrucât nu știe bine nicio limbă străină, având studii la fără frecvență)

Acest pesudoumorist compromis aleargă după tot felul de relații esențiale și există numeroși martori care l-au văzut prin restaurante cu separeu în anturajul, interesat, al celor de mai jos:

  • O curieră, cu părul mov, de la „Cartea prin poștă”.
  • Un corespondent voluntar (mare amator de vinuri și cașcaval pané) al publicației „Cațavencii”.
  • Un șofer de camion (tatuat pe piept) de la Fabrica de Hârtie Bușteni.
  • Mai mulți remizeri (neidentificați) de tonete pentru vânzarea stradală a literaturii.

Nu vi se pare cu ochi și cu sprâncene ?

Vă atragem atenția asupra articolelor „Bâlciul deșertăciunilor electorale”, „Minunile ministrului Grindă”, „Întoarcerea Cozminului Tristei Realități la muma Ciuma Roșie”, „Inspectoratul minciunilor de urgență” și alte povești de adormit copii. Citiți cu mare atenție textul și subtextul.

Menționăm că sus-numitul locuiește pe raza de competență a Procuraturii de pe lângă Tribunalul Arad.

Cu salutări vigilente,

Un grup de cititori ahtiați

N. A. Această notă informativă, trasă la xerox, mi-a fost înmânată de la Serviciul Personal, care nu ia în considerație nicio scrisoare anonimă.

Prietenul meu bun, Manole Gâțu, instructor al echipei artistice „Cuiul lui Pepelea”, mi-a sugerat că ea ar putea fi opera veninoasă a dactilografei, ale cărei servicii le-am refuzat, preferând să-mi redactez singur articolele, tastând cu un deget și cu foarte multe greșeli inandmisibile…

Las posterității misiunea de a descoperi adevărul.

Adptare după „Notă informativă”

de Dan Mihăescu