După bătălia din Poiana Parlamentarilor cu Pene, în care alianța triburilor contriste, care de multa vreme se uitau cu jind la ciolan, i-a pus pe fugă pe dăncilienii hrăpăreți și proști, căpeteniile triburilor învingătoare s-au adunat la sfat în Grota Mamuților Pofticioși.

Primul a luat cuvântul Werner Fred Coarne de Cerb, marea căpetenie a Țării de Piatră Seacă, care le-a spus bucuros: „Am reușit. I-am învins pe dăncilienii care stăpâneau ciolanul. Acum ciolanul e al nostru. Să-l împărțim ! Îl desemnez pe Mandolină Coadă de Jivină să formeze guvernul ciolanului, în calitate de prim-ciolănistru. Domnule Mandolină Coadă de Jivină, aveți cuvântul.

— Zang zang zang !… Dilai-la, Dilai-la ! le interpretă câteva acorduri la mandolină prim-ciolanistrul desemnat. Deci, intrăm în Guvern și punem mâna pe bani. Da’ repede, că fiecare zi care mai trece cu dăncilienii interimari la guvernare ne lasă cu buznarele goale. Îl propun pe ilustrul numărător la abacul cu pietricele ponce, Mâțu Câțu Hâțu  Miau-Ham-Ham, șef peste sacul cu bani…

— Cum să-l pui pe Mâțu Câțu ăla, dom’le ? sări ca arcul și săgeata Fraudan Fondan Barna, căpetenia ursarilor troglodiți. Că nu știe nici măcar câte pietricele are în straiță, daramite câte pietricele sunt în buget. Nu, nu-i bun ! Să-l punem pe ursarul nostru, Caramânțu Hâțu Pârțu, ca-i tot un fel de mâțu’ și le are cu șperțu…

— Ba, să am pardon ! sări cât colo Bese în Traistă Pârțov, șef de clan la pâmpiștii-n beton. Ai voștri-s niște prostănaci, nu le au să bage-n saci ! Să-l punem pe Tolomac, că-i guzgan finuț și nu-l prinzi cu mâța-n sac !

— Un Tolomac ! Ha ! sări ca din rastel Șobolică Pontel, șef de trib la o ciumă din cartel. Doar n-am pus la furăciunile dăncilienilor capac, ca să-nealegem cu-n Tolomac !… Io zic acuma, cu ale mele ifose, c-ar fi bine la bani să-l punem pe Gorilă Tudose.

— Atâta prostie n-am văzut nici la dăncilieni, duceți-vă-n buruieni ! zise îmbufnat Nagâțul Tăricel, șef de clan la aldel. Goriloiul tău e ramolit rău și-n cap are un hău… I v-o spun cu dor și-alean, că la bani e bun numa’ Văru Jean !

— Domnii mei, mari șefi de clan peste pietre și teren viran ! Io zic să-l întrebăm pe Werner Fred Coarne de Cerb… Și pe cine ne-o numi, noi la bani l-om procopsi. Werner Fred ! Unde e Werner Fred ? A dispărut Werner Fred !

Toți se uită mirați în toate părțile. Apoi brusc telefonul sună, iar monitorul de pe masă se aprinde și pe ecran apare Werner Fred, care le spune:

— Hon ton to ! Așa da șogun mașta !

Apoi monitorul se stinge, iar șefii de clan se uită nedumeriți unii la alții.

— Ce-a zis ? Ce-a zis ? îl întreabă toți pe prim-ciolănistrul desemnat, Mandolină Coada de Jivină.

— Nu se mai poate face nimic ! le spuse trist prim-ciolănistul. Șeful nostru, Werner Fred a fugit în Japonia cu Dancilă Coadă de Camilă, unde l-au făcut șogun într-un cătun !