Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Despre

Hiperbola este un procedeu literar prin care caracteristicile unei ființe sau ale unui obiect sunt exagerate în mod voit cu scopul de a-l impresiona pe cititor. De asemenea hiperbola mai este și o curba plana din familia conicelor.

In ce-l privește pe autorul acestui blog, pe numele său literar Alex Hatta, acesta este un scârța-scârța pe hârtie, de locul său de baștina de undeva din Brad, un orășel liniștit din frumosul județ Hunedoara.

In Brad hiperbolizam mult cu prietenii și vecinii, deși niciunii nu erau prea vorbăreți; așa că vorbeam mai mult singur… De altfel, bârfa era principala activitate a acestei mici comunități, căci minele s-au închis și pădurile s-au tăiat.

Când m-am plictisit de hiperbolizat în Brad, m-am dat jos din copac și am constatat cu surprindere că pământul era încă cald, așa c-a trebuit să hiperbolizez când de pe un picior, când de pe celălalt, că mă ardeau tălpile…

Când planeta s-a mai răcit, au venit dacii… Iar Burebista ne-a tăiat toate viile, așa c-am fost nevoit s-o șterg repede în Arad, căci io nu prea puteam hiperboliza în mod satisfăcător fără un pahar de vin în față, iar Aradul e un județ bogat în podgorii.

In Arad mi-am deschis blogul ăsta și acuma aștept să mă îmbogățesc cu el, că doar se vede de la o poștă că la hiperbole sunt mare meșter…

Cam atât am avut să vă spun despre mine și hiperbole, sper ca nu v-am plictisit prea tare… Vă doresc tot ce vă doriți și, în plus, să aveți parte de cât mai multe hiperbole.

Alex Hatta

%d blogeri au apreciat: