A fost o noapte lungă pentru premierul desemnat, Lajoșică Mandolină, căci a muncit din greu la programul de guvernare. Problemele au început încă de la prima strofă, că nicicum nu ieșea rima:

Program de guvernare ca PNL

Nimeni n-are… „

Grea problemă ! Să te poticnești încă de la prima strofă a programului de guvernare nu-i semn bun… Așa că Lajoșică Mandolină pune mâna pe telefon și-i cere 50 000 de euro lui Tiberiu Urdăreanu, că să-i stimuleze inspirația…

„Program de guvernare ca PNL…

DNA vine să mă ia !”

Auăleu ! Nu-i bună strofa ! urlă Lajoșică Mandolină aruncând chitara cât colo. Ce să facă, ce să facă ?… Măi, cine tace și face ? Iohannis !!! Repede îl sună pe președinte să-i indice rima potrivită  la programul de guvernare.

„Program de guvernare ca PNL

Ainț, țvai, polițai repede !” fu indicația prețioasă a președintelui.

— Da’ nu rimează, șefu’ ! se plânse Lajoșică Mandolină.

— Rimează, nu rimează, până mâine să faci lista guvernului, că mă întorc din Japonia și te zbor în Laponia să faci guvernul lui Moș Crăciun… Și programul ăla să fie gata, că te iau cu lopata, și-o desemnez pe Turcan, că mi-a dat un curcan !

Tiii !… Mare belea pe capul lui Lajoșică. Își luă iarăși chitara aruncată în neștire pe podea și începu să lucreze cu sârg la programul de guvernare:

„Program de guvernare ca PNL

Nimeni n-are, nici ma-ne-le-le…”

Nu, nu merge… Nu merg manelele la programul de guvernare, că prea seamănă cu ăla al PSD-ului… Trebuie altceva. Ceva mai elevat, mai finuț…

„Program de guvernare ca PNL

Nimeni n-are, că tăiem pensiile și salariile !…”

Nu merge, sună ca dracu’ ! Să-l sun pe Câțu, poate are el o idee despre programul de guvernare. Câțu veni pe loc c-o rima financiară potrivită:

„Program de guvernare ca PNL

N-are nimeni, că restructurăm bugetele…”

— Bravo, bă, Câțule ! La Cultură trebuia să te pun, nu la Finanțe, îi mulțumi Lajoșică bucuros.

Bun ! Așa mai merge. Ia să continuam programul de guvernare:

„Program de guvernare ca PNL

N-are nimeni, că restructuram bugetele:

Restructurăm pensiile, salariile și voucherele,

Restructurăm afară bugetarii și restructurăm spitalele…

Tra la la, tra la la, tra la la !”

Alex Hatta