Bună ziua, dragi telespectatori și cititori ai paginii de Facebook a Ambasadei Sue Diei ! Gazda dumneavoastră, Bulă cel Blond, vă prezintă știrile:

  • Prim-ministrul suediez, Stefan Dăncilöfven, a efectuat o vizită de lucru și de stat degeaba în Insulele Eschimoșilor Blajini, unde a fost primit călduros cu țuică fiartă și turtă de zăpadă și sare de către omologul său, Ursul Fram. În cadrul dialogului bilateral s-a reliefat ideea că încălzirea globală afectează atmosfera din iglu, așa că au fost deschise ferestrele.

Primul ministru al Insulelor Eschimoșilor Blajini, Ursul Fram, a acceptat invitația prim-ministrului suediez de a efectua o vizita în Sue Dia când o mai îngheța oleacă, că-i greu să sari din ghețar în ghețar până la Stockholm.

  • Azi, regele Sue Diei, Cal Gușat, a tras un pârț în palatul Drottningholm – reședința regală -, care a fost auzit de regina Silvia. Regina l-a apostrofat verbal pe regele Cal Gușat: „Vai, Cal, iar ai împuțit regatul !”
  • Ambasadorul Sue Diei la București, excelența sa madam Therese Hydén, a participat la un miting de protest în București, protest îndreptat împotriva violenței domestice, după reprobabilul comportament al primarului general al Bucureștiului, Gabriela Firea, care a cerut bătaie în studioul DC NEWS de la Bogdan Chiriac.

Doamna ambasador a declarat: „Este inadmisibil un astfel de comportament din partea Gabrielei Firea, căci incita și alte femei să ceară bătaie de la bărbați, lucru cu care țara mea, Sue Dia, nu este de acord. La noi se obișnuiește ca bărbații să ceară bătaie de la femei, tradiție păstrată încă din vremea vikingilor care mâncau bătaie de la fustele scoțiene.

  • Sport. Reprezentativa de hochei a Sue Diei a făcut un meci mare la Campionatul Mondial, reușind performanța deosebită să mănânce bătaie de la Rusia cu doar 7 – 4. Golurile Sue Diei au fost înscrise de către o focă care scăpase de la circul din apropiere și se refugiase în incinta arenei de hochei. Foca a fost decorata cu ordinul celor trei coroane puse una peste alta în pristolul de la Stockholm în grad de mare hahaler de către regele Cal Gușat, ocazie cu care capul încoronat suediez a mai tras un pârț.
  • Vremea. Vremea se va menține faină și săptămâna aceasta în Sue Dia. Zăpada nu va măsura mai mult de doi metri, vântul va sufla de la calm la moderat cu 100 km/h, iar temperaturile se vor menține ridicate, nedepășind insă – 10 °C. Condiții ideale pentru a face baie și plajă pe malul Mării Baltice.