După dezvăluirile CNSAS care au revelat țării și universului activitatea de turnător de closet al Securității a fostului președinte, Băse Pârțov a fost cuprins subit de o rușine de nedescris și și-a pus o găleată cu cenușă în cap. După ce a stat așa o vreme într-o stare de introspecție meditativă și a privit fix la o muscă verde de pe tavan, s-a scuturat de cenușă, s-a dus la closet să se spele și a plecat val-vârtej la Costinești. Acolo  s-a suit pe epava ce zace în apropierea țărmului, a spălat-o cu apă de mare și săpun Duru, a reparat-o și a vopsit-o în grabă, apoi a plecat cu ea în larg, după ce mai înainte a scris pe provă, în amintirea vremurilor bune în care făcea speculă cu blugi și casetofoane din Turcia, numele navei: Biruința.

Băse Pârțov voia să plece la capătul Pământului, să se ascundă pe o insulă pustie din Oceanul Pacific, unde să trăiască ca Robinson Crusoe, ca lumea să-l uite și să-l regrete.

Pe când trecea el așa cu toate motoarele Biruinței duduind la maximum prin strâmtorile Bosfor și Dardanele, niște pescari turci l-au abordat de la babord cu vedetele lor rapide de coastă și l-au întrebat:

— Buci-buci ?

— Buci-buci ! a răspuns Băse Pârțov la salut.

Turcii i-au dat buci-buci pe rând și la grămadă, apoi l-au lăsat să plece.

— Să trăiți bine ! le-a mulțumit Băse Pârțov, apoi a plecat mai departe.

După ce a trecut de canalul Suez și a ieșit în Marea Roșie, un grup de pirați somalezi a năvălit pe nava lui Băse. Au cotrobăit cât au cotrobăit prin toate ungherele vaporului fără să găsească altceva mai de preț decât niște sticle goale,apoi pirații au coborât și în cambuza navei, unde l-au găsit pe Băse Pârțov beat turtă lângă  stivă de sticle de Whisky.

— Căpitane, eu sunt Piratul cel Rău care pun întrebări încuietoare, i-a spus acesta lui Băse Pârțov. Ți-am cucerit nava și ți-am sechestrat stiva de Whisky ! O sa-ți pun o întrebare încuietoare de-a mea, iar dacă răspunzi greșit, o să te arunc în mare la rechini.

— Să trăiești bine ! Hâc !… Să știi că-mi ești simpatic, i-a spus Băse Pârțov.

— Uite, căpitane, am aici un pachet de țigări. Dacă ți-l dau, tu câte pachete fumezi ?

— Hâc !… Două, ca am și io unul…

— Bravo, căpitane ! Da’ dacă-ți dau două sticle de Whisky din stiva ta, tu câte poți bea ?

— Trei, că mai am una ! spuse Băse Pârțov scoțând o sticlă de Whisky de sub haină.

— Da’ uite că am aici trei femei. Cu câte ai fi în stare să faci sex ?

— Cu… hâc… cu patru !

— Cum, căpitane, că sunt numai trei ?

— Păi, nu ți-am spus că-mi ești simpatic ?