Într-un articol publicat pe Republica, Cristian Tudor Popescu se arată mulțumit că la meciul de fotbal dintre reprezentativele României și Norvegiei au asistat 30 000 de copii. Are însă câteva nedumeriri pe care domnia sa și le-a exprimat sub formă de întrebări.

Nu știm cui a adresat cunoscutul jurnalist întrebările cu pricina, că ăia de la Federație n-au timp de dialog cu presa, fiind ocupați până peste cap să se pregătească pentru Campionatul European de Fotbal. De altfel, dl. Burleanu s-a arătat foarte mulțumit de rezultat și organizarea meciului, așa că n-ai ce mai discuta cu el; nu poți decât să-l lași în campionatul lui…

M-am gândit să-i răspund eu d-lui Popescu în locul lui Burleanu, nu c-aș avea vreo legătură cu gașca aia de potlogari de la Federație, da’ pe vremea când eram la grupa mare la grădiniță am jucat fotbal în reprezentativa grădiniței cu pricina, obținând rezultate remarcabile, bașca și-o diplomă de participare, care din păcate mi-a fost retrasă abuziv de către educatoare într-o pauză, când l-am faultat pe unu’ de la clasa întâi care se legase de gagica mea… Așa că pot spune că mă pricep oleacă la fotbal și îmi pot da cu părerea avizat în acest domeniu al sportului cu balonul rotund.

Îi voi răspunde punctual jurnalistului Cristian Tudor Popescu la toate nedumeririle sale formulate sub formă de întrebări, în număr de șase bucăți.

1. De ce a fost nevoie de o sancțiune pentru rasism a UEFA asupra naționalei României ca acești copii să fie invitați la meci ?

N-a fost nevoie de nicio sancțiune de la UEFA, da’ copiii sunt cam zgârciți de felul lor, preferând să-și cheltuie banii mai degrabă pe acadele decât să achiziționeze bilete la un meci de fotbal din România în care să vadă niște ciumeți habarniști într-ale fotbalului.

2. De ce au fost folosiți pe post de „șmecherie” românească pentru a fenta hotărârea forului european ?

 N-au fost folosiți pe post de „șmecherie” românească dintr-un motiv anume, șmecheria e pur și simplu un mod de viață în România. Reprezentanții Federației Române de Fotbal s-au comportat normal în acest caz, așa cum au fost educați și învățați încă de când erau copii la grupa mică de la grădiniță.

3. De ce nu au fost aduși demult, la alte meciuri, normale, fără pedeapsă, ale naționalei, hai, nu 30 000 o data, dar câte 5 000 ?

Și dacă-i aducea barem pe aia 5 000, unde-i amplasa pe stadion ? Între galeria lu’ Dinamo și cea a lu’ Steaua ?

4. Când vor mai fi invitați 30 000 de copii români pe Arena Națională, atunci când luăm următoarea sancțiune UEFA de stadion gol ?

Desigur. Nu trebuie ratată ocazia de a le mai trage o fentă lu’ fraierii ăia de la UEFA.

5. Jucătorii tricolori s-au arătat impresionați de modul în care i-au susținut copiii. De ce nu am auzit pe nimeni căruia să-i fie rușine pentru cum au jucat și să ceară iertare copiilor ?

Chestia nu e așa simplă cum pare la prima vedere… De fapt, jucătorii nici n-au jucat chiar așa rău, dar au fost obosiți după meciul cu Insulele Feroe. Nu-i deloc simplu să joci împotriva unor bucătari, instalatori, zugravi și pescari, că-s hârșiți în tot felul de trucuri și știu să tragă de timp, așa că tricolorii au trebuit să alerge aproape tot meciul ca să recupereze timpul pierdut.

6. […] Mulți dintre puștii din tribune sunt elevi ai școlilor de fotbal, știu deja sportul ăsta mult mai bine decât microbiștii patrioți: s-a întrebat cineva ce și-au zis în sinea lor ?

N-a mai fost nevoie, căci chiar unul dintre puștii aceștia ne-a dat răspunsul într-o postare pe contul său de Facebook: stătea cu o țigară în gură, ascultând manele, și striga: „O f…tut Pușcaș meciu’ !”

Alex Hatta