Extraordinară campanie publicitară promovata de eMAG, care l-a ales pe idolul tefeliștilor din Piața Victoriei, Mihai Șora, să-i reprezinte imaginea.

De pe panouri publicitare gigantice, care domină bulevardele orașului, Mihai Șora ne spune povestea lui: „Aveam 30 de ani când viața s-a oprit, când s-a lăsat cortina și zidurile au început să fie înălțate. Aveam 30 de ani când mi-am pierdut ce aveam mai aproape de suflet: libertatea.”

Să-ți dea lacrimile de emoție, nu alta ! Teribil moșulică ăsta, zău așa ! N-am văzut în viața mea un mincinos mai mare ca mumia asta ambulantă… Păi, Pinocchio și Baronul Münchhausen erau niște ageamii pe lângă filosofu’ ăsta a lu’ pește prăjit !

Revenit în țară la sfârșitul anilor ’40 de la Paris, unde era un activist al Partidului Comunist Francez, pentru a pune umărul la instaurarea comunismului în România, Mihai Șora s-a remarcat în activitatea de „agitator cu munca la țară”, adică în aceea de asmuțire a Securității pe țăranii care se codeau să intre în Colectiv și de identificare și pedepsire a chiaburilor – dușmanii poporului.

Activitatea asta de schingiuire a țăranilor refractari la binefacerile colectivizării se pare c-a fost încununată de mărețe realizări, căci Ana Pauker l-a remarcat pe plângăciosul după libertate Șora și l-a făcut consilierul ei la Ministerul de Externe.

Carevasăzică consilierul cominternistei staliniste Ana Pauker ne dă lecții de democrație și libertate ! Ne spune într-un clip publicitar pentru o firma capitalistă cât de mult a suferit el de dragul libertății… Mi-l și imaginez pe Șora plângând după libertate în timp ce bătea un țăran îndărătnic la colectivizare sau în timp ce spânzura un chiabur… Iți stă mintea-n loc, dom’le !

Iată ce declara proaspătul consilier al cominternistei staliniste Ana Pauker, probabil în timp ce cu un ochi plângea după libertatea pierdută:

„Atunci am învățat să cunosc mai de-aproape Partidul Comunist și să-l iubesc cu adevărat. O nouă epocă s-a deschis în viața mea, aceea a muncii instructive, epoca construirii bazelor socialismului în țara noastră, la care, cu ajutorul Partidului Muncitoresc Român, să aduc și în patria mea, partea mea de contribuție, în locul pe care Partidul îl găsește cel mai nimerit.”

Iată cine e în realitate Mihai Șora. Iată cine ne dă lecții de liberate și democrație… O ciumă roșie ! După ce vezi așa ceva, zău dacă nu te apucă o scârbă fără margini de neamul omenesc care a putut zămisli o astfel de canalie care răspunde la numele Mihai Șora.

Alex Hatta

SURSA: EVZ.RO