Circulă pe net de câteva ore o listă cu guvernul din umbră al Opoziției, care s-ar pregăti de guvernare odată cu anunțata cădere a Guvernului Dăncilă, cădere dată mai mult ca sigură de președintele PNL, Ludovic Orban, care a declarat că a strâns deja numărul necesar de semnături pentru Moțiunea de Cenzură, număr care depășește cel necesar pentru demiterea Guvernului.

Lista cu noii miniștrii ai Opoziției a fost devoalată de Mihai Fifor, ministrul de Interne actual, care spune că râde în hohote la citirea numelor viitorilor miniștri și că niciun om lucid nu ar propune un guvern cu Mihai Tudose la Externe și Caramitru Jr. la Finanțe.

Surse demne de cea mai mare încredere ne-au dezvăluit că lista noului guvern este într-adevăr reală și a fost elaborată la o întâlnire de taina din separeul bufetului Parlamentului de către capii partidelor de opoziție. Lista apărută în presă cuprinde și câteva inexatități, căci la Finanțe este propus liberalul Florin Câțu, Caramitru Jr. urmând să ocupe funcția de ministru de Justiție, unde principala sa activitate va fi să-i vâre pe toți pesediștii la pușcărie, apoi pe peneliști, pe aldiști, proromâniști și udemeriști, în final urmând să rămână doar partidul userist, cu rol conducător spre salvarea țării și neamului românesc.

Pe lângă aceste două nominalizări, Nini Săpunaru urmează să preia Transporturile, Robert Turcescu Relatia cu Parlamentul, iar Ionel Dancă Dezvoltarea. Victor Ponta, Eugen Tomac, Dan Barna, Călin Popescu Tăriceanu și Kelemen Hunor ar urma să fie viceprim-miniștri, iar Ludovic Orban prim-ministru.

În ce privește programul de guvernare al noului guvern, cele mai importante idei programatice ar fi darea afară a sute de mii de bugetari, impozitarea IT-iștilor, desființarea salariului minim, creșterea vârstei de pensionare și înghețarea pensiilor și salariilor.

Cea mai importanta măsură preconizată este însă cea din domeniul infrastructurii, unde viitorul ministru al Transporturilor, Nini Săpunaru, susținut în taină de Ludovic Orban, care a mai fost ministru al Transporturilor, promite construirea a 2 000 km de autostradă. Deja Nini s-a apucat de treabă și a început să deseneze frumos cu carioca autostrăzi. Comarnic-Brașov are un asfalt bleu-negricios, parapeți argintii în formă de pitici de gradină, iar gardul împrejmuitor este verde-gălbui cu dungi orizontale roșii cu picățele galbene. Autostrada Moldova are asfaltul albastru-închis spre violet, Nini Săpunaru spunând c-a trebuit să meargă până în Bulgaria ca să-și cumpere carioci de calitate, căci vrea ca autostrăzile construite de el să fie cele mai frumoase din estul Europei. Autostrada Transilvania are asfaltul de culoarea cafelei cu lapte, iar parapeții Nini i-a desenat cu roz, așa cum va fi și viața românilor în noua guvernare.

În final, Nini Săpunaru a desenat și centura ocolitoare a Bucureștiului; așa, ca să-i facă în ciudă lu’ Gabi Firea. Centura are culoarea violet-liliachie cu sclipici rozalii și este încadrată de palmieri, cocotieri și bambuși în care papagali viu colorați și urși panda creează o atmosferă plăcută și reconfortantă participanților la trafic.

Nini Săpunaru spune că-i pare rău că șeful său de partid a promis doar 2 000 km de autostradă, că el mai avea destule carioci . Trage însă speranță că-l va găsi într-o zi mai bine dispus pe Sică Mandolină și-l va determina să accepte majorarea numărului de kilometri la cel puțin 10 000, că el mai dă o fugă până în Bulgaria dacă nu-i ajung cariocile…

Alex Hatta