Plecată cu trei nave mici ale unor filiale PSD de mâna a doua  din Videle la 22 septembrie 2019, Viorica Dăncilă a atins pământul american luni, 23 septembrie 2019. Durata scurtă a călătoriei se explică prin faptul că Viorica avea mateloți pricepuți, toți membrii PSD cu pensii speciale.

Luni dimineața, încă înainte de cântatul cocoșilor din cambuza navei amiral Teleormania, căpitanul străjerilor, Mihai Fifor, striga bucuros: „Tierra ! Tierra !” Mihai Fifor era sus, cocoțat tocmai pe cel mai înalt catarg al Teleormaniei. Zărise o luminiță, probabil un foc.

Odată cu apropierea și acostarea navelor pesediste la mal, focurile s-au întețit, scoțând mult fum și norișori pufoși. O ceată de indieni i-a ieșit Vioricăi Dăncilă în întâmpinare, conduși de primarul Steven Fulop Pană de Coțobâră, șeful de trib din Jersey City, care a felicitat-o călduros pe Viorica Dăncilă pentru epocala descoperire a Americii, asigurând-o că aceasta măreață realizare va rămâne de-a pururi înscrisă cu litere de aur în cărțile de istorie și pe scoarțele de copac pe care scriu indienii.

Măgulită, Viorica Dăncilă i-a mulțumit gazdei pentru frumoasele cuvinte și ospitalitatea deosebită a locuitorilor din Jersey City și l-a întrebat pe starostele Steven Pană de Coțobâră ce e cu fumurile care se ridică pe dealurile din apropiere.

— Nimic important, i-a răspuns Steven Fulop Pană de Coțobâră. E doar spam…

— Aha, am înțeles, a dat din cap aprobator Viorica. Da’ cu norișorii aceia pufoși ce e ?

— Nu vă îngrijorați, sunt doar niște reclame…

În cadrul discuțiilor bilaterale ce au urmat, Viorica Dăncilă a subliniat oportunitățile economice deosebite din domenii esențiale, precum infrastructura și economia digitală, care se deschid colaborării reciproc avantajoase, invitându-i pe oamenii de afaceri din tribul din Jersey City să investească în construcția de autostrăzi din România, dând exemplul trustului Bechtel care a câștigat binișor în România, făcând un profit de un miliard de dolari pentru un kilometru de autostradă construit.

În continuare, Viorica Dăncilă l-a întrebat pe primarul șef de trib Steven Fulop Pană de Coțobâră cum vede el omul alb și problemele rasiale din America.

— Ați observat, domnule Pană de Coțobâră, toate realizările omului alb. Ați văzut și războaiele sale, dar și realizările sale sociale și tehnologice. Având în vedere toate acestea, unde credeți c-a greșit omul alb ?

Primarul Steven Fulop Pană de Coțobâră a răspuns:

— Când omul alb a venit în America, noi stăpâneam pământul. N-aveam taxe, n-aveam datorii, iar vraciul era gratuit. Numai omul alb e suficient de prost să creadă că poate îmbunătăți acest sistem.

Când a auzit acestea, Vioricăi Dăncilă i s-a făcut rău și-a leșinat. Nu se așteptase deloc să audă din gura șefului de trib indian că mult lăudata civilizație a omului alb pe care ea venise să le-o aducă din România e atât de hulită…   O ceata de indieni s-au repezit până la farmacia din sat. Au dansat o vreme dansul ploii în fața farmaciei, apoi au urlat la farmacist: „Big chief Viorica Dăncilă no caca !”

Farmacistul a scos o punga de Furazlidon din import de la mexicani, pe care o avea dosită într-un dulăpior de sub tejghea, și le-a dat o pastilă, înțelegând că marele șef Viorica Dăncilă e constipat. După vreo trei ore indienii se întorc supărați: „Big chief Viorica still no caca ! We angry !”

Farmacistul le dă de data asta două pastile, însă peste alte trei ore indienii se întorc și mai supărați: „Very angry, big chief Viorica Dăncilă still no caca ! Bad thig !”

Farmacistul scoate iarași punga, însă indienii o înșfacă și fug cu ea. Peste o jumătate de ceas se întorc val-vârtej, teribil de furioși, pregătiți să-l scalpeze pe farmacist: „Big caca, no chief Viorica !”