Curtea de Apel București a decis vineri că fostul președinte Traian Băsescu a colaborat cu fosta Securitate în scop de poliție politică. Decizia s-a luat în dosarul în care Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității  (CNSAS) a cerut instanței să stabilească calitatea de colaborator al fostului președinte cu Securitatea ca poliție politică.

Cariera strălucită de turnător la Securitatea ceaușistă Băsescu și-a început-o încă de pe vremea când era student boboc de rață la Institutul de Marină din Constanța, unde – sub numele conspirativ Pârțov – își spiona colegii și profesorii prin veceuri de ajunseseră săracii la exasperare și-și spuneau unii altora „Ssst ! Că iar miroase pârțuri Pârțov…”

Prodigioasa activitate de turnător closetar Băsescu și-a continuat-o și după absolvire, cu sprijinul binevoitor al organelor de partid și de stat, dar mai ales al Securității, care era interesată să promoveze un astfel de specimen fără scrupule. Altfel, bețivanul turnător closetar n-ar fi ajuns nici măcar barcagiu pescar de broaște pe Dunăre…

Instalat căpitan pe nava Biruința ( biruința Securității ? ), Băse Pârțov își petrecea mai tot timpul prin closetele navei. Deghizat în stativ pentru hârtie igienică, Pârțov mirosea tot. Un pârț, o scremeală cât de mică nu-i scăpa… Și turna. Turna în draci la Securitate toate pârțurile mirosite cu nasul său antrenat prin toate fundurile securiste, că de marinărit nu prea avea habar, așa că nava trebuia să fie condusă de bietul secund.

Când s-au prins ăia de pe vas cine e de fapt stativul de hârtie igienică și-au vrut să-l arunce în mare, după tradiționalul obicei marinăresc în astfel de cazuri, Securitatea l-a salvat din nou. Unde mai găsea ea un mirositor de căcat mai mare ca Băse Pârțov ? Așa că l-a avansat pe ciripitor și l-a trimis la Anvers să miroasă veceurile ofițerilor bișnițari de acolo, care se ocupau cu contrabanda cu blugi și electrocasnice imperialiste.

Vechile deprinderi nu și le-a uitat Băse Pârțov nici acum când, ales europarlamentar, și-a făcut o datorie de onoare closetară din a-i controla la veceuri pe aleșii din Parlamentul European. Prevăd ca și de această dată Băse Pârțov se va achita de sarcini cu elan tovărășesc și spirit revoluționar comunist, înregistrând un succes remarcabil în devoalarea pârțurilor imperialiste suspect mirositoare ale parlamentarilor europeni.

Notă informativă semnată de turnătorul hiperbolic  Alex Hatta