HAȘTAGIANUL REZIST – Cine este cu adevărat și ce vrea el

Haștagianul „rezist” este eminamente userist; cu toate acestea, înainte de a fi userist, el este haștagian.

Deși născut dintr-o familie modestă, el este fiul corporațiilor multinaționale și, deși spune că are viziuni democratice, face parte din categoria „telectualilor”, a meritocrației, științei, artei, culturii etc., pe care le-a stabilit clar, odată pentru totdeauna, mentorul spiritual al haștagienilor „rezist”, Gabriel Liiceanu, într-o cuvântare ținută la GDS în care a spus: „Kovesi este slujirea, mu…e PSD !”.

Dar… emanat din vechea familie a boierilor protestatari din Piața Universității, haștagianul „rezist” este aristocratul get-beget al protestului, căci are pe stindardul luptei înscrisă cu litere de aur… mu…a.

Haștagianul „rezist” este zavragiu hotărât, corporatist exclusivist, soroșist până-n măduva oaselor. Toată lumea trebuie s-o știe !

Mereu în opoziție sau, când din nenorocire nu se poate asta, guvernamental, haștagianul „rezist” deplânge halul în care a ajuns țara care a votat penalii, o felicita în cazul al doilea, însă în ambele cazuri îl iubește pe Soroș, cel ce-l răsplatește părintește cu bitcoaine, până la nebunie. De aceea el urăște cu furie tot ce nu e soroșist, tot ce nu e corporatist.

El nu e neapărat contra capitalului autohton, dar visează multinaționale peste tot în țară, multinaționale care să ne țină sclavii străinilor pe vecie. Ceea ce-l înspăimântă este o cucerire a țării de către baronii locali din PSD sau ciocoii din PNL, ajutați de copiii vitregi ai liberalismului, parveniții din ALDE.

Haștagianul „rezist” nu e prin excelență om de partid, câtă vreme nu e vorba decât despre politica internă. Indată însă ce vine vorba de a ne prezenta în fața străinilor, el crede că toți românii trebuie să-și uite micile pasiuni, dându-și mâna frățește, și să se facă slugi la corporațiile multinaționale. Inamicul comun e bugetarul… inamic e și capitalul autohton care concurează multinaționalele. Jos naționalismul ! Sus globalismul !

Oricine gândește altfel… e un trădător !

Haștagianul „rezist” se găsește în toate clasele sociale; specia lui furnică pe toate canalele de comunicație ale internetului și e încuibată în cele mai mândre vile, precum și în cea mai modestă odaie de mahala.

Haștagianul „rezist” poate avea sau nu profesie, poate fi sărac sau bogat, prost ori deștept, nerod ori de spirit, tânăr sau bătrân, de un sex sau altul – ori transsexual -, el a fost, este și va fi mereu soroșist adevărat…

Să te păzească Dumnezeu să-l ataci pe Soroș al lui oricât pe departe, căci haștagianul „rezist” e gata atunci să te sfâșie.

Adaptare după I.L. Caragiale, Moftangii

17 gânduri despre „HAȘTAGIANUL REZIST – Cine este cu adevărat și ce vrea el

  1. Pe frontispiciul templului din Delfi, unde se afla celebrul oracol al lumii antice, scria: „Cunoaste-te pe tine insuti”. Ma bucur ca modestul meu articol, adaptare dupa celebra scriere caragialiana, te-a ajutat sa te cunosti mai bine… 🙂

   Apreciază

   1. Ei, mă cunosc de mult … 🙂
    În plus, cu nostalgie, mi-a adus aminte de perioada când îmi umpluse buzunarele Rațiu, în ’90.
    Ce mai, am avut mereu noroc cu unul care „m-a hrănit și adăpat” cum zicea Ilici.

    Apreciat de 2 persoane

   2. Si banii falsi ? Mai sa fie ! Pai, tu esti indracit in rele, Florine !
    Auzi, da’ butoi ca a lu’ Dinca n-ai ? Ca nu m-as mira sa aflu ca rapesti fete minore ca sa le duci la mitinguri in Piata Victoriei, apoi le arzi in butoi… 🙂

    Apreciază

   3. Ei, atunci musai ca trebuie oleaca de psihologie cu bastoane si gaze jandarmeresti pusa pe tine, sa te aduca pe calea cea dreapta… In plus, niste discursuri de ale lui Dancila trebuie sa le reaudiezi si sa le inveti pe de rost… Sa te faci om ! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

   4. De bastoane m-am ferit, gaze am luat cât cuprinde, discursurile Veoricăi, ca tot omul, … De, aș putea spune că m-am maturizat, în sfârșit. 🙂 + Rațiu + Soros, acu’ chiar sunt om.
    Dar dvs.? Trebuie să schimbați din când în când jobenul. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

   5. Ei, sunt prea batran sa-l mai schimb… 🙂
    Varsta idealurilor am depasit-o demult, trecand liber si fluierand atat prin dictatura comunista, cat si prin binefacatoarea democratie capitalista…. Ceea ce m-a tinut in viata a fost simtul umorului, care mi-a pricinuit mari necazuri in ambele oranduiri, insa mi-a dat puterea de a depasi momentele grele.
    Poaate ca, daca oamenii ar da dovada de mai mult umor si mai putina incrancenare, lucrurile ar merge mult mai bine…. Pentru toata lumea.

    Apreciat de 1 persoană

   6. Cred că ați aflat când „am venit pe lume” și eu.
    Eu am scris uneori pagini destul de întunecate. Ulterior am mai încercat câte o glumă, o nuanță de pamflet.
    Cât privește „încrâncenarea”, cred că mai încrâncenați sunt ei, ceilalți. Nu vedeți cum se agață de sursa de lovele? Nu trebuie să-i lăsăm.

    Apreciat de 1 persoană

   7. Da, am aflat conditiile in care „ati venit pe lume”. Este motivul pentru care va inteleg atitudinea…
    In ce-i priveste pe politicieni, toti sunt o apa si-un pamant, indiferent in ce culori ideologice s-ar vopsi si cu ce abureli demagogice ar veni sa ne arate cat sunt de cinstiti si cum vor salva ei tara de „ciuma rosie”… Cand vor ajunge la putere, vor fura pe rupte, asa cum au facut si ceilalti demagogi dinaintea lor…. Orice putere corupe, insa puterea absoluta, la care viseaza noii salvatori ai tarii, corupe absolut.

    Apreciat de 1 persoană

 1. Se pare că 40 ani sunt mulți. Au avut timp să răstoarne societatea, dar și să creeze noi mentalități. Vă aduceți aminte de „formarea omului nou” – cred că asta au vrut. Azi vedem „omul nou”.
  Prima grijă în ’90 a fost să penetreze noile medii, să infesteze tot, au întinat tot ce au atins. Vă aduceți aminte cum pronunța Ilici „Coposu” sau „PNT”, parcă i se umplea gura cu flegmă – erau dușmanii de clasă. Ei, PNT-ul l-au terminat repede.
  Vedeți, nu sunt pentru o atitudine defetistă, fără vreo luminiță în depărtare. Trebuie să existe câte o speranță mică, trebuie să se poată face ceva, chiar și radical. Atitudinea asta „nu e nimic de făcut” nu duce nicăieri.
  Scuze, m-am lungit.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Daca ar fi în tara un singur OM, român autentic, original, curajos si iubitor de pamânt românesc si de popor, ar putea sta împotriva sorosistilor hastagisti, fara sa depuna mare efort, însa cred ca nu exista nici unul macar, iar cei care ar avea potential intelectual, sunt niste lasi individualisti care nu îsi permit sa iasa din confortul indiferentei care a cuprins întreaga natiune româna…pacat, mare pacat de sângele varsat de doua milenii ^ce curge si azi neâncetat pe „apa sâmbetei”…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s