Fantoma cu șapcă roșie se întoarce

După întâlnirea președintelui de la Casa Albă cu purtătorul de șapcă albă care cică vrea să facă America mare din nou, și care i-a dăruit și lu’ al nostru una similara cu mesajul că vrea să facă și România mare iarăși, credeam că lucrurile vor rămâne aici și nu ne vom trezi din nou cu încă o „epocă de aur”… Ei, aș ! S-o credeți domniile voastre !

Ieri seară m-am dus la unul din supermarketurile de la marginea orașului, o clădire impozantă cu trei nivele și lungă, lungă cât o zi de post… Brusc s-au stins luminile. In întuneric, pe coridoarele fantomatic luminate de becurile de avarie, bărbații și femeile, care până atunci erau preocupați de marfa de pe rafturi și din vitrine, înțeleseseră că nu mai trebuiau să aștepte. Ceva ce depășea capacitatea lor de judecată se petrecea în supermarket și atunci, temători și înfrigurați, începură să coboare scările rulante, acum oprite, într-o ordine ce voia să disimuleze cât de cât panica fricii.

Clădirea s-a umplut de un zgomot difuz, ca al unui roi de albine, care nu semăna deloc cu vocile omenești, căci nimeni nu îndrăznea să vorbească. Oamenii începură să aprindă lanternele telefoanelor, astfel că sumbra clădire a supermarketului cufundat în beznă se umplu de licurici albi ce roiau încoace și încolo.

La ieșire, paznicul se chinuia să deschidă masivele uși automate, trebăluind la ele cu o lanternă și câteva scule. Deodată, un fulger, un flash orbitor străbătu întunericul miilor de licurici și o apariție fantomatică, o hologramă ce reprezenta un ins imens de câțiva metri înălțime, îmbrăcat într-un costum negru ca noaptea și purtând o șapcă roșie pe cap, plutea peste capetele purtătorilor de licurici.

La un moment dat spectrul se opri și spuse cu o voce parcă din altă lume:

— Dragi tovarăși și preteni, să facem totul ! Să facem socialismul mare din nou ! Ascultați de tovarășul Trump, care construiește ziduri așa cum am construit eu cortine de fier. Pentru victoria socialismului, tot înainte !

Luminile se aprinseră brusc și spectrul dispăru. Oamenii erau acum toți îmbrăcați la fel în uniforme de gărzi patriotice și purtau plase în mâini. Am ieșit din clădirea supermarketului, care acum se numea Magazin Universal, și m-am dus în parcare să-mi iau mașina. N-am recunoscut-o decât după plăcuțele de înmatriculare, căci se transformase în Dacie. Toate mașinile erau acum Dacii în parcare. Incercând s-o pornesc, am constatat ca nu mai aveam benzină, așa c-am pornit-o agale pe jos până acasă. Pe drum treceau tramvaie cu ciorchini de oameni pe scări, iar pe șosea nu circulau decât Dacii cu numere mici.

Ajuns acasă, am constatat ca nu am curent, nici gaze, nici apă caldă. Apa rece era ruginie, imposibil de băut. In frigider mâncarea se alterase, căci curentul lipsea de multă vreme.

Am deschis televizorul  Sport, conectat la o baterie de mașină,unde, pe singurul program, se difuza muzică patriotica, apoi o tânără îmbrăcată în costum de pionier începu să recite o poezie în care-l slăvea pe „mărețul conducător”.

M-am băgat în pat să mă culc, căci trebuia să mă scol devreme dimineață și să merg la muncă la fabrica de cuie. Trebuia musai să depășesc planul de producție, să dau țării cât mai multe cuie, pentru a duce țara pe noi culmi ale socialismului.

Alex Hatta

 

12 gânduri despre „Fantoma cu șapcă roșie se întoarce

  1. Comunismul, ca orice utopie, a vrut sa aduca fericirea universala… S-a confruntat insa cu efectele perverse ale bunelor intentii. Asta se intampla cand vrei sa faci bine cu forta… A sucombat in propriul sau absurd.

   Apreciază

 1. In urma cu ceva vreme, putin dupa ’89, într-o conversatie cu un domn director, fiu de preot, discutând despre spiritualitate si istoria religiilor, (eu raportând totul la Hristos) afirma cu emfaza si oarecare cinism, cum ca, dupa parerea d-lui, Htistos Iisus a fost primul comunist al omenirii, iar eu i-am replicat ca, în acest caz, eu aleg sa devin si sa fiu un „comunist” convins, asemeni Lui …

  Apreciază

 2. Îl cunosc bine pe Hristos, si prefer sa ramân în El, decât în cuvintele false si ironice, ale „omului faradelegii’ decazut, retrograd, înselator, ipocrit si pacatos. 🙂

  „Si Tatăl, care M-a trimis, a mărturisit El Însuşi despre Mine. Voi nu I-aţi auzit niciodată glasul, nu I-aţi văzut deloc faţa şi Cuvântul Lui nu rămâne în voi, pentru că nu credeţi în Acela pe care L-a trimis El.
  Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine.” – Iisus Hristos –

  Apreciază

  1. Te inteleg… E mai comod cu Hristos, decat sa gandesti cu propria ta minte. Biblia iti va tine loc si de constiinta, caci voi – hristosienii – nu sunteti capabili de a avea o morala naturala, omeneasca, in afara religiei. Hristos va este dascalul si inteleptul in cuvintele caruia credeti fanatic, chiar daca era un prostovan care habar n-avea ca Pamantul e rotund si se invarteste in jurul Soarelui…

   Apreciază

 3. Pai, personal consider ca în aceasta dimensiune – chiar si în altele – toata lumea cauta confortul, bunastarea, linistea, pacea, bucuria si fericirea, iar (999)Noi – hristosienii – o avem din belsug, fara a ne frustra, stresa, agita, panica, si depresa, pentru starile de agregare prin care trecem spatio-temporal în evolutia spre absolutul infinit, nemarginit… 🙂 )

  Apreciază

 4. P.S. Cât despre forma si dimensiunile universului (999)Noi nu vrem sa polemizam cu nimeni, deoarece este un subiect neînsemnat, pentru Sufletele noastre. Doar cei *morti se îndeletnicesc cu filozofii, teorii, religii, traditii, dogme, ceremonii si conspiratii demonice oculte mondiale… 🙂 )))

  Apreciază

 5. Comentariile la text sunt absolut fascinant de halucinante. Ași zice așa, că să mă înscriu in trendul discuțiilor că ați avut o experiență spirituală fabuloasă între două lumi . Cum să închei ” să nu uiți Darie”?! Textul este extraordinar!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s