Unii oamenii sunt atât de ghinioniști încât nu se poate găsi o explicație rațională la ce li se întâmplă, perpetuul lor ghinion neputându-se datora doar simplei lor prostii, ci mai degrabă unui destin funest, unui blestem neîndurător ce îi bântuie întreaga lor viată.

Daniel Hooker, zis „Lucky” de către cunoscuți, din L.A., California, a jucat un bilet la loterie împreună cu câțiva amici și a avut norocul să câștige premiul cel mare, în valoare de șase milioane de dolari, lui revenindu-i circa un milion de dolari.

Daniel s-a gândit să nu-i spună nimic soției despre câștigul la loto, iar după o săptămână a intentat divorț. Insă Daniel n-a reușit să țină secret multa vreme câștigul, astfel că tribunalul a aflat și l-a obligat să-i plătească fostei soții întreaga sumă câștigată la loto, plus casa și cele două mașini ale familiei, în baza unui articol din Codul Familiei care sancționa soții care ascundeau sau falsificau datele cu privire la veniturile lor.

După pierderea procesului, Daniel a ajuns pe străzi, fără bani și mijloace de supraviețuire. Intr-o noapte, rupt de foame, Daniel a spart un magazin alimentar, însă a fost prins și condamnat la doi ani cu suspendare.

Fiind din nou pe străzi, Daniel n-a reușit să-și găsească un loc de munca, așa c-a fost nevoit iarăși să fure pentru a-și potoli foamea. Intr-o zi l-au prins pe când fura o găină de la o fermă de la marginea orașului și l-au condamnat la cinci ani de închisoare, căci era deja recidivist.

După o lună de încarcerare, Daniel a avut prima lui tentativă de evadare. L-au prins agățat în sârma ghimpată a gardului ce împrejmuia închisoarea. I-au mai dat cinci ani.

La a doua tentativă de evadare Daniel a avut ghinionul să alunece de pe acoperiș și să cadă tocmai în capul unui gardian care patrula pe acolo, omorându-l pe loc. I-au mai dat încă douăzeci de ani de închisoare.

A treia oara, Daniel a încercat să evadeze prin tunelul de aerisire al celulei. Gardienii l-au găsit dimineața blocat în tunel, iar pe cei zece colegi ai lui de celulă – morți prin asfixiere. I-au mai dat douăzeci de ani de închisoare, pe lângă cei treizeci pe care îi avea deja.

In final, Daniel a primit 50 de ani de închisoare pentru c-a furat o găină !

Alex Hatta