Memoriile carasului de acvariu

Din acvariul unde ma aflu privesc universul meu alcătuit din cabinetul doctorului.

E o încăpere destul de spațioasă, cu un birou și câteva scaune, un pat și un dulap care acoperă întreg peretele din spatele biroului, loc unde doctorul își ține cărțile de medicină și câteva flacoane de medicamente.

După ce termină câte o consultație, doctorul ia un scaun și vine lângă acvariul meu să mă privească, pasă-mi-te îl relaxează plimbările mele. Ca să-l distrez, mă plimb dintr-un capăt la celălalt al acvariului, lovindu-mă ușor cu capul de pereții de sticlă.

Doctorul crede că stau prost cu memoria și nu-mi mai amintesc de pățania de la ultimul perete, așa că din când în când îmi pune puțină lecitină în acvariu. Atunci nu mă mai lovesc de pereți, iar doctorul are o figura radioasă și ia câte un caiet în care notează câte ceva.

Intr-o zi n-am vrut defel să nu mă izbesc de pereți, așa că doctorul a fost cam necăjit. S-a dus la dulapul său și a luat alte medicamente pe care însa nu le cunosc. După ce mi le-a pus în acvariu, m-am ascuns în scorbura copăcelului de pe fundul acvariului.

In ziua aceea doctorul n-a mai luat pacienți, ci a stat toată ziua lângă acvariul meu. Părea tare supărat și a turnat un lichid urât mirositor în acvariu, așa c-am renunțat să mă mai dau cu capul de pereți și-am stat liniștit în scorbură.

Pe doctor parcă l-au luat toți dracii, c-a luat o vergea și a început să mă bâzâie cu ea, doar-doar oi ieși afară. Exasperat, i-am spus că-i îndeplinesc trei dorințe dacă mă lasă în pace. Când a auzit cele ce i-am spus, doctorul a pălit; apoi a leșinat, prăbușindu-se la podea. A zăcut așa inconștient preț de vreun sfert de ceas până l-au luat cu targa niște gealați îmbrăcați în halate albe.

După o lună doctorul s-a întors la cabinet, însă nu s-a mai apropiat de acvariu. Fuma țigară după țigară și bea mereu dintr-o sticlă pe care o ținea în birou. M-a întristat starea doctorului, așa ca am vrut să-l înveselesc puțin și am început să mă plimb prin acvariu fără să mă izbesc de pereți. Credeam că asta îl va bucura și-l va scoate din starea nasoală în care se găsea, însă doctorul m-a privit cu o mutră acră, apoi s-a sculat de la masă, a stins lumina și a plecat.

Nu l-am mai văzut de atunci.

Alex Hatta

10 gânduri despre „Memoriile carasului de acvariu

  1. Da, revenim mereu… din plictiseala. Plictiseala asta e mare belea, ca taman atunci cand zici c-ai terminat cu blogareala, atunci ti se pare ca ai ceva important de spus. Iar cand te pui pe scris, te intrebi iarasi de ce mama dracu’ mai pierzi vremea…
   In ce priveste doctorul, nu stiu ce sa spun; nu ma pricep la psihologie… 🙂

   Apreciază

   1. N-am cedat, ca-s mai prostanac si incapatanat ca un catar… M-am prefacut doar, ca l-am vazut pe doctor in asa hal… 🙂
    De fapt, fie ca faci blogging, fie presa, nu trebuie sa cedezi niciodata. Nu trebuie sa cedezi de la valorie in care crezi si pentru care te obosesti sa scrii.
    De aceea eu raman un prost. Iar lumea n-are decat sa creada ce vrea ea…

    Apreciază

  1. Multumesc pentru aprecieri, insa sa stii ca nu ma obosesc prea mult… doar ideea despre ce sa scriu ma chinuieste un pic, insa dupa ce imi vine astern totul in pagina in 5 minute. Nu ma obosesc sa cizelez prea mult textul initial, caci nu prea imi place metafora… metafora nu tine de lumea noastra pamanteasca, ci de ceea ce e dincolo spiritualitatea noastra profana.

   De aceea nu imi iese mai nimic din ceea ce scriu… e prea searbad si plictisitor. Dar nu mai pot scrie altfel. Pentru mine timpul inocent al metaforei a trecut…

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s