E o problema cu „percepția” la nivel public în societatea românească, pricepeți domniile voastre cum vine chestia asta ?

Intr-un articol intitulat „Chestie de percepție” de pe site-ul Republica, stimabilul și onorabilul neicușor și puicușor al presei românești, inegalabilul CTP înfierează cu mânie de societate civică haștagiană rezistentă Guvernul Dăncilă, în special pe demisionarul ministru de Interne, Carmen Dan, „torționara” de pe 10 august – în opinia domniei sale -, precum și pe cel al Externelor, Teodor Meleșcanu, vinovat cică de proasta gestionare a alegerilor din diaspora.

Carevasăzică un guvern responsabil e acela care se lasă călcat în picioare de o adunătură de zavragii care au forțat intrarea în sediul Guvernului pe 10 august, au atacat jandarmii cu obiecte contondente și au fost cât pe ce să linșeze o jandarmeriță… Și ăștia cică sunt „societatea civilă”, „poporul” !

In preaeuropeana Franță a lui Macron, jandarmii snopesc în bătaie și gazează în draci săptămânal adunătura aia de zavragii intitulată „Vestele Galbene”. Și nimeni n-a acuzat guvernul francez de exces de folosire a forței publice.

Romania trebuie să fie însă, în opinia ilustrului CTP, un stat în care autoritatea publică să fie slabă, timorată, terfelită, ineficientă… Doar procurorii să aibă dreptul să aresteze pe cine și când vor, în special pe guvernanți, că de !, ne scapă de hoți… Cu scuzele de rigoare că trebuie să i-o spun de la obraz, consider că onorabilul și stimabilul puicușor și neicușor al presei românești, șmecherașul propagandist CTP, are un mod de „percepție” care frizează ridicolul.

Totuși, deoarece îl cunosc bine pe stimabilul din scrierile sale anterioare, înclin să cred că nu e el cel adevărat care scrie astăzi la Republica și ne plictisește pe la UM Digi 24, că probabil o face la ordin. Mă întreb cu ce-o fi șantajat…

*

Intr-o postare șugubeață, cei de la Times New Roman se întrebau dacă nu cumva CTP e vârcolac, că prea multe semne din comportamentul său duc către această concluzie. Eu merg mai departe și spun că nu mă interesează dacă CTP e sau nu vârcolac. Nu sunt rasist. Daca e, treaba lui. Că doară și canibalii din Papua Noua Guinee pot fi cetățeni responsabili, unii dintre ei ocupând chiar funcții de consilieri locali, parlamentari, miniștri… Ba, unii sunt chiar gazetari pricepuți… Chestia e că ei mănâncă doar vrăjitoare.

Acuma îmi pun următoarea întrebare: dacă CTP e într-adevar vârcolac, mănâncă el vrăjitoare ?