Aflăm din surse sigure și demne de toată încrederea că bravul paraditor Portocală și șeful lui, Onea, cel care știa din DEX cu ce se mănâncă paradeala, ambii foști procurori ai unității de elită a DNA de la Ploiești, după cum a caracterizat-o chiar zeița anticorupției, Slujirea Kovesi, au fost trimiși în judecată pentru paradelile de la Ploiești.

Rău, dom’le, foarte rău… Dacă pentru o amărâtă de paradeală ajungem să ne sacrificam cei mai buni luptători anticorupție, atunci unde o să ajungă biata noastră țărișoară ?… O să ajungem, dom’le, să joace corupții țonțoroiul pe masă, asemeni guzganilor din proverbul ăla cu mâța plecată de acasă…

Nasoale vremuri, dom’le !…

Unde sunt vremurile când adevărații portocali și oni schingiuiau numai pentru simplul fapt că un corupt spusese un banc despre iubitul conducător ? Unde sunt vremurile când portocalii și onii cu caschetă și pulan băteau corupții, care avuseseră neobrăzarea să asculte Radio Europa Liberă și Vocea Americii, până la moarte ?

Ehe, alte vremuri !… Nu stiu unde o să ajungem dacă ne prigonim și aceste biete valori anticorupție. O să ajungem să ne fure corupții ăștia pârdalnici până și hainele de pe noi de-o să umblăm pe stradă în fundul gol, zău așa !

Alex Hatta