Dan Barnix – Evadarea din Matrichix

Dan Barnix și Mihai Goțix sunt în naveta lor spațială, o rablă second-hand înmatriculată în Bulgaria, și se îndreaptă spre congresul USR care are loc pe planeta din curtea spitalului de psihiatrie. Mihai Goțix ține manșa navetei, iar Barnix stă pe locul din dreapta, recapitulând discursul pe care-l va ține la congresul salvatorilor.

. – Nu înțeleg de ce n-ai vrut s-o luăm cu noi pe prințesa Chichirista. Ne mai distram și noi oleacă cu ea, îi spuse Goțix cu o urma de reproș în glas.

. – Degeaba ai capul ăla așa mare cât un butoi cu murături, ca nu te pricepi la politica intergalactică, Goțix. Noi trebuie s-o facem să vină singură la noi, spuse Barnix pe un ton cam tăios.

.- Iartă-mă, șefu’ ! N-am vrut să te supar… Doar am zis și eu așa să nu stăm ca muții în navetă, se scuză Goțix. Da’, șefu’, voiam să te rog ceva… Vrei să-mi lărgești și mie un pic legăturile de la cămașa asta de forță, că mă cam strâng și nu pot ține bine manșa…

.- Goțixule, Goțixule ! Nu ți-am spus de atâtea ori sa nu te mai îmbeți ca porcu’ pe la Vama aia Bătrână de pe Marte, că iară te pun ăștia în cămașa de forță ?

Barnix îi mai slăbește legăturile, apoi scoate din buzunar două pastile: una roșie și cealaltă albastră.

.- Goțistule, cu pastilele astea două putem evada din Matrichixul ăsta de rahat în care ne aflăm, cu condiția s-o alegem însa pe cea corectă. Tu pe care o vrei, cap de bidon turtit ?

.- Io zic să luăm câte juma’ din amândouă, ca așa sigur o nimerim pe cea bună…

.- Bună idee, Goțilă ! Nu ești tu prost degeaba, îi spuse bucuros Barnix.

Iau amândoi câte jumătate din fiecare pastila, apoi adorm buștean, iar naveta se prăbușește pe planeta din curtea spitalului de psihiatrie

Alex Hatta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s